Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@00:05:49 GMT

خزان امکانات در «برگ»

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۳۵۴۰۶

خزان امکانات در «برگ»

«برگ» نام روستایی در همسایگی مشهد است. ۱۵ یا ۲۰ کیلومتر از آرامگاه فردوسی به سمت کمربند شمالی مشهد و اندکی بعد از آن که بروی به این روستا می‌رسی.

 ۵۰ تا ۶۰ خانوار ساکن روستای برگ هستند که اغلب آن‌ها پا به سن گذاشته و به قولی آردشان را بیخته و الکشان را هم آویخته‌اند. جوان‌ترها اکثراً راهی شهر شده و کوچ به مشهد را به ماندن در روستایی که هیچ امکاناتی ندارد، ترجیح دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چهارتا پنج خانواری هم که سرپرست آن‌ها جوان است، انگار علاجی جز ماندن و زندگی در روستا نداشته‌اند.

دلیل این همه گریز از روستا چیست؟ در حالی که زندگی در روستا در شرایط فعلی و با مشکلاتی که شهرنشینی دارد، سهل‌تر و آسان‌تر است. پاسخ را باید از زبان ساکنان روستای برگ شنید.

  کمبود آب آشامیدنی

غلامی یکی از ساکنان روستای برگ در این باره می‌گوید: بزرگ‌ترین مشکلی که مردم روستای برگ با آن دست به گریبان هستند، کمبود آب است.

اگر کسی در مورد کمبود آب در روستای ما خبر نداشته باشد، وقتی به او بگویید اینجا آب کم است، قطعاً متعجب خواهد شد؛ چرا که اینجا همین الان به چشم همه سرسبز می‌آید و همه خیال می‌کنند فراوانی آب وجود دارد. در حالی که مردم در روستای ما و بقیه روستاهای اطراف اکثراً با کمبود آب مواجه‌اند.

وی در ادامه می‌افزاید: چاه‌های زیادی برای کشاورزی در منطقه حفر شده و از آب آن برای آبیاری مزارع و باغ‌ها استفاده می‌شود اما آب آشامیدنی در شبکه توزیع روستا کم  و مردم را با مشکل مواجه ساخته است. مشکلات روستا فقط به آب ختم نمی‌شود. شاید چندین ماه است که قسمتی از کابل‌های مخابرات روستا توسط سارقان به سرقت رفته اما هنوز که هنوز است اقدامی از سوی مخابرات برای وصل آن نشده است!

  بی‌توجهی شرکت‌های خدماتی به مشکلات اهالی

هاتفی، عضو شورای روستای برگ نیز با گلایه‌مندی از وجود مشکلاتی که در روستا وجود دارد و گوش مسئولان به آن بدهکار نیست، گفت: بارها برای بررسی و حل مشکلات مردم روستا به ادارات مراجعه کردیم اما انگار آقایان حرف ما را نمی‌شنوند و نمی‌خواهند برای مردم کاری بکنند.

وی ادامه می‌دهد: برای موضوع آب به سازمان آب، برای مشکلات گازرسانی به اداره گاز و همچنین برای قطع شدن خط مخابرات به اداره مخابرات مراجعه کردیم اما دریغ از یک همکاری کوچک، هر کدام از آقایان بهانه‌ای می‌آورند و کاری نمی‌کنند! حتی بنیاد مسکن که متولی بهسازی روستاست نیز همکاری درستی با مردم ندارد. خانه‌هایی که چسبیده به روستا هستند را خارج از محدوده اعلام می‌کند و بقیه ادارات نیز به همین بهانه به مردم خدمات نمی‌دهند!

 قطع یکماهه آب روستا و بی‌تفاوتی شرکت آبفار

عضو شورای روستای «برگ» می‌گوید: آب آشامیدنی سه روستای گندم خواب، برگ و نصرآباد تنها با یک منبع آب تأمین می‌شود که این خود موجب شده تا مردم با کمبود آب مواجه باشند. مشکل را با هر جایی که مرتبط با آب بوده مطرح کردیم اما هیچ کدام نتیجه‌ای نداشته است. بیش از یک ماه است که لوله آب قسمتی از روستای برگ ترکیده و برخی مردم روستا در این مدت آب نداشته‌اند و برای رفع مشکل که به شرکت آب و فاضلاب روستایی رفتیم، گفتند خودتان بروید و درستش کنید.

مردم روستا چندین ماه است که تلفن خانه‌هایشان قطع شده و به واسطه دزدیده شدن کابل مخابرات، وقتی به مخابرات مراجعه کردیم برای اینکه مشکل حل شود گفتند بروید کانال حفر و لوله آماده کنید که کابل را از آنجا عبور دهیم و بعد هم تضمین بدهید که دیگر کسی مشکلی برای کابل‌ها درست نکند تا ما بیاییم تلفن‌ها را وصل کنیم. اگر قرار است همه این کارها را خودمان بکنیم پس نقش مخابرات چیست؟

هاتفی همچنین اظهار داشت: مشکلات و معضلات پیش رو موجب شده تا قسمت اعظمی از اهالی روستا در حدود ۶۰ خانوار عطای ماندن در برگ را به لقایش ببخشند و به مشهد کوچ کنند.

در حال حاضر آن‌هایی که مانده‌اند اکثراً پدران و مادرانی هستند که پا به سن گذاشته‌اند و بچه‌های آن‌ها و جوانان از روستا رفته‌اند. چهار یا پنج خانواری هستند که جوان‌ترند و در روستای برگ همچنان مانده‌اند.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: روستای برگ شورای روستا کمبود امکانات آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۵۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران

آفتاب‌‌نیوز :

تهران یکی از شلوغ‌ترین شهر‌های ایران است. ابر شهری با خیابان‌های کوچک و بزرگ و بزرگ‌راه‌های طولانی که در بیشتر ساعات روز با انبوهی از وسایل نقلیه و خودرو‌ها پر می‌شود. گرچه در پایتخت پارک‌ها و فضا‌های سبز فراوانی وجود دارند، اما زندگی شهری و دغدغه‌هایش فرصت محدودی برای لذت بردن از آن‌ها باقی می‌گذارد. در چنین شرایطی است که بسیاری از پایتخت‌نشینان، برای رفع خستگی و اندکی آرامش راهی جاذبه‌های اطراف تهران می‌شوند تا با طی کردن مسافتی کوتاه، از طبیعت بکر و هوای پاک این مناطق استفاده کنند.

به خصوص که در مناطق اطراف تهران گزینه‌های متعددی هم برای اجاره انواع اقامتگاه و خانه و سوئیت مهیا شده است و وجود پلتفرم‌هایی مانند سایت شب باعث شده تا مسافران بتوانند به راحتی نسبت به رزرو گزینه‌های اقامتی اقدام کنند.

شهریار، انتخابی جذاب برای سفر در بهار

فصل بهار مصادف است با درختان تازه شکوفه زده، دشت‌های سرسبز و پرگل، رودخانه‌هایی جاری و نسیمی دلنواز که از میان ارتفاعات و رشته کوه‌های البرز وزیدن می‌گیرد. اغراق نیست اگر بگوییم که بهار، بهترین فصل برای گشت و گذار در شهر‌های ییلاقی اطراف تهران مانند شهریار است. شهری با باغ‌های پر از میوه و دشت‌های رنگارنگ که یکی از جاذبه‌های گردشگری برای ساکنان تهران و شهر‌های اطراف به حساب می‌آید. 

یکی از جذابیت‌های شهریار برای اغلب مسافران، طبیعت سرسبزی است که در هر نقطه از شهر دیده می‌شود. اصلا به همین دلیل است که گزینه اجاره باغ در شهریار برای اغلب مسافران پرطرفدار و هیجان انگیز است! البته که در اینجا دیگر امکانات اقامتی هم وجود دارد و گردشگران می‌توانند ضمن گشت و گذار در طبیعت، در هر نقطه نسبت به اجاره ویلا در شهریار اقدام نمایند.

جا‌های دیدنی شهریار در بهار

همانطور که به شما گفتیم، طبیعت شهریار یکی از محبوب‌ترین نقاط برای تفریح و سفر است. با این حال در این شهر جاذبه‌های تاریخی متنوعی هم برای بازدید وجود دارد. یکی از این جاذبه‌ها، بنای تاریخی قلعه دهشاد است که مردم قدیم در گذشته از آن برای دیده بانی استفاده می‌کردند.

قلعه‌ای قدیمی با بافتی روستایی که هنوز بعضی از مردم شهر در گوشه و کنارش زندگی می‌کنند؛ بد نیست که بدانید این قلعه نسبت به دیگر جاذبه‌های تاریخی شهر، سازه مدرن‌تری دارد و قدمتش به دوران قاجار برمی‌گردد.

در چهار طرف قلعه دهشاد، چهار برج دیده می‌شود که روزگاری محل استقرار نگهبانان برای دیده‌بانی بوده است. سقف قلعه نیز به صورت ذوزنقه‌ای طراحی شده و دو طاق‌نما را در دو سمت خود جای داده است. در ساخت این قلعه و بنای قدیمی، آجر حرف اول را می‌زند.

به دلیل معماری منحصر به فرد این مجموعه، قلعه دهشاد یکی از آن مکان‌هایی است که دانشجویان رشته هنر را برای بررسی‌های دقیق و علمی به خود دعوت می‌کند. این بنای باستانی در ده کیلومتری شرق شهریار واقع شده و در فهرست آثار ملی کشور هم به ثبت رسیده است.

اگر از قلعه دهشاد دیدن کردید و باز هم دلتان خواست تا وقت خود را با سر زدن به جاذبه‌های تاریخی شهریار سپری کنید، ما به شما بازدید از تخت کیکاووس را پیشنهاد می‌کنیم! یک جاذبه تاریخی دیگر که در ۱۸ کیلومتری جنوب شهریار واقع شده است و قدمتی ۴ هزار ساله دارد. این بنا در روستای بیدگنه قرار گرفته و در گذشته محلی برای برگزاری جشن‌های ملی بوده است.

مورخان و باستان شناسان اعتقاد دارند که تخت کیکاووس، روزگاری میزبان جشن‎های باشکوهی مانند جشن سده یا مهرگان بوده است. جشنی که در آن همگی به دور آتش سرخ رنگ جمع می‌شدند و دست در دست یکدیگر، به شادی و پایکوبی می‌پرداختند. شاید اگر گوش‌هایتان را تیز کنید، هنوز هم بتوانید صدای جشن و پایکوبی مردم قدیم را در ذهنتان تصور کنید!

گرچه همچنان در این محل جشن‌هایی مانند چهارشنبه سوری برگزار می‌شود، اما بدون شک هیچ کدام تا امروز نتوانسته‌اند شکوه و زیبایی مراسم کهن و قدیمی را احیا کنند.

گردش بهاری در روستای برغان

حالا که تا شهریار آمده‌اید، بگذارید تا کمی هم با شما از روستا‌های جذاب اطرافش صحبت کنیم! مطمئنا سر زدن به این روستا‌ها آن هم در فصل خوش و آب و هوای بهار حسابی سرحالتان می‌کند و انرژی بی حد و اندازه‌ای به شما می‌دهد.

اولین روستای پیشنهادی ما به شما، روستای برغان است. دهکده‌ای که در دامنه جنوبی کوهپایه‌های البرز قرار گرفته و سر زدن به آن در بهار می‌تواند یک ماجراجویی دلنشین و هیجان انگیز باشد. قدمت برغان هنوز به درستی مشخص نشده است، با این حال درختان چنار بسیار تنومند و کهنسال این روستا خبر از تاریخی چند هزار ساله می‌دهند. در برغان همچنین خانه‌ها و بنا‌های تاریخی وجود دارند که ساخت آن‌ها به دوران قاجار باز می‌گردد. 

روستای برغان در بهار آب و هوای معتدلی دارد. در حقیقت پوشش گیاهی متنوع و وجود درختان کهنسال و پربار در برغان، آب و هوای این منطقه را تحت تاثیر خود قرار داده و باعث شده است تا گشت و گذار در آن، جذاب و منحصر به فرد باشد. برغان علاوه بر طبیعت زیبا و آثار تاریخی‌اش، به آلوچه‌های خوش رنگ و طعمش هم شناخته می‌شود. جالب است که بدانید آلوچه و لواشک در کنار گردو و لبنیات محلی از جمله سوغاتی‌های خوشمزه برغان به شمار می‌روند.

پل قدیمی، رودخانه روستا، حسینیه محل، درختان هزار ساله و میدان برغان نیز برخی از جا‌های دیدنی این روستا به حساب می‌آیند. تا یادمان نرفته است بگوییم که در طبیعت اطراف برغان تا دلتان بخواهد کلبه چوبی و کلبه جنگلی هم ساخته شده و مسافران می‌توانند با خیال راحت چند روزی در این روستای خوش آب و هوا ساکن شوند.

دیگر خبرها

  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران
  • گلایه اهالی روستای کالدشت بالا از کمبود امکانات رفاهی + فیلم و تصاویر
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • از اشتغالزایی تا صادرات در روستای چهلخانه
  • مطالبات مردم روستاهای آبپخش پیگیری می‌شود
  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • تامین آب آشامیدنی روستای کهن دژ